El lector escriu

Ara és hora, segadors

És hora d’estar alerta, perquè venen eleccions, afloren les emocions i podem caure en el parany de ser vilment manipulats. Els grecs ho atribuïen a la idiotesa; per a ells era la hipertròfia de l’idion, això és, del tancament del ciutadà en l’àmbit relacional immediat, la família, els amics i els afers administratius del propi patrimoni. Per la primigènia democràcia tot ciutadà madur tenia el deure de ser polític superant la barrera del propi per participar activament amb allò ens és comú, el koidon, on les decisions es prenen mitjançant el diàleg creatiu a l’àgora.

Per contra en l’esperpèntica democràcia occidental, ens inviten a despolititzar-nos, a treballar més, a consumir més i a acumular més. Pretenen sumir-nos en la idiotesa, fent que “l’ego grec” envaeixi tota la nostra existència i així encegats, poder sotmetre’ns millor. El repte és prioritzar allò comú per sobre dels interessos immediats. Consisteix ara a vetllar per la pau i el respecte dels drets humans com fan la joventut que protesta contra les guerres, els activistes, els periodistes, les entitats civils, alguns governants i molts anònims ciutadans. Fer política consisteix a comprometre’s a ordenar amb prudència el món que ens ha tocat viure.

St. Joan de Palamós (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia